بسیار باعث افتخار است که امسال جایزه دستاورد هنری انسان دوستانهی آهنگسازهایی که آثار و فعالیت آنها بهمنظور نزدیک کردن انسانها در جهان از طریق موسیقی صورت گرفته و سهم برجستهای در درک ما از انسانیت از طریق مدیوم موسیقی داشتهاند، به کیهان کلهر، موزیسین برجسته ایرانی تعلق گرفت. هنرمندی که از پنج سالگی کار موسیقی را شروع و برای شناساندن موسیقی ایرانی به غیر ایرانیها تلاش بسیاری کردهاست.
مسابقه بینالمللی ایزاک اشترن در کنار آزمونهای بینالمللی چایکوفسکی (پیوتر چایکوفسکی موسیقیدان و آهنگساز روسی) و کوئین الیزابت از معتبرترین آزمونهای موسیقی جهان هستند. این مسابقه به منظور پاسداشت هنر «ایزاک اشترن» – ویولونیست اوکراینی تبار اهل امریکا – چنین نامگذاری شده است.
تلاشهای بینالمللی از کیهان کلهر هنرمندی جهانی ساخته که شنوندگان زیادی در بین غیرایرانیها دارد. برجستهترین نوازنده کمانچه جهان معتقد است: «موزیسین، موسیقیدان یا موسیقیشناس باید به ریاضیات، تاریخ و ادبیات آشنا باشد.»
کلهر در سالهای گذشته و در هر کجای جهان که کنسرت برگزار کرده و یا برنامهای داشته، تلاشش بر معرفی فرهنگ و هنر ایران بوده است. او هر گاه فرصتی به دست آورده سعی کرده تا تصویری روشن از فضای داخلی ایران را برای جهانیان توصیف کند.
وی در موردبداههنوازی های بینظیر خود گفته:
من فکر میکنم شالوده و عصارهی اصلی موسیقی ما در واقع تکنوازی است.
همنوازی یا گروهنوازی در موسیقی ایرانی یک مقوله خیلی جدید است. جدید که میگوییم، منظور این است که از ۱۰۰ـ ۹۰ سال پیش شروع شده. ولی اگر به قبل از آن رجوع کنیم، ساز و آواز یا تار و کمانچه، دو ساز با هم و یا ساز تنها و بداههنوازی و تکنوازی اصل موسیقی ما بوده. کمااینکه این سنت ادامه پیدا میکند و تا همین الان مثلاً از قدیمیهایی که اهل بداههنوازی بودهاند و همیشه با بداههنوازی شناخته شدهاند، استاد شهناز و استاد کسایی هستند.